Magazine maken voor een verjaardag

Is er binnenkort een jarige? En wil je deze persoon op een speciale manier verrassen? Omdat deze persoon een speciale leeftijd gaat bereiken, of gewoon omdat deze persoon altijd voor je klaarstaat. Dan is het misschien leuk om een magazine te maken als cadeau voor zijn of haar verjaardag. In dit magazine kun je zelf, of samen met anderen terugblikken om de momenten die jullie met de jarige hebben beleefd.

Maak de verjaardag bijzonder door gezamenlijk een magazine te maken voor de jarige. Schrijf bijvoorbeeld allemaal een stukje tekst, en vul deze aan met een aantal mooie foto’s. Als je anderen uitnodigt om 1 of 2 pagina’s te vullen, dan maak je het jezelf gemakkelijk. Zo doet iedereen een bijdrage en heb je in een handomdraai een bijzonder verjaardagscadeau samengesteld.

Speciale verjaardagen en kroonjaren

Natuurlijk kun je elk jaar weer zeggen, ‘je wordt maar één keer …. jaar’. Maar over het algemeen zijn dit de meest bijzondere leeftijden en verjaardagen, waarvoor onze klanten een persoonlijk tijdschrift maken:

1 jaar

De eerste verjaardag is altijd bijzonder. Waarschijnlijk kan de jarige het magazine zelf nog niet lezen.

16 jaar

Vanaf nu ben je een volwaardig tiener. Misschien organiseer je een sweet-sixteen party. Of misschien wordt dit het jaar waarop de jarige scooter mag rijden.

18 jaar

Meerderjarig. Vanaf deze leeftijd heb je stemrecht, mag je autorijden (als je een rijbewijs hebt), legaal alcohol drinken, een huis kopen of zelfs minister president worden.

21 jaar

Eindelijk écht volwassen. Je ouders hebben nu geen zorgplicht meer en je zult zelf je boontjes moeten doppen.

30 jaar

Je bent geen twintiger meer. Misschien gaat de tijd al sneller voor je gevoel, of vraag je je nu af of je de komende jaren nog ‘jeugd’ mag noemen.

40 jaar

Bereid je maar voor op je mogelijke mid-life crisis. De één heeft met deze leeftijd meer moeite dan de ander.

50 jaar

Vanaf nu wordt je Sarah of Abraham genoemd. Misschien wordt er zelfs een pop in je tuin gezet.

60, 70, 80, 90 jaar

Dit zijn ronde getallen en mooie mijlpalen in ons leven. We weten ook niet van tevoren of we deze leeftijd mogen behalen. Dit is een goede rede om te proosten!

100 jaar

Deze leeftijd komt niet vaak voor. Je mag jezelf ook bijzonder gelukkig prijzen als je deze leeftijd mag behalen.

Bij elke verjaardag heb je opnieuw de kans om deze bijzonder te maken. Wij hopen dat Magezino je daar een klein beetje bij mag helpen 🙂

Tips: magazine maken voor een verjaardag

Weet je al wat je in het magazine gaat zetten? We geven je graag een aantal tips:

TIP1

Levensloop tijdlijn

Maak een pagina waarop je de levensloop van de jarige omschrijft. Begin bijvoorbeeld bij de jeugd, en omschrijf stap voor stap de mijlpalen die de jarige heeft behaald.

TIP2

Cijfers en Feiten

Maak een pagina met cijfers en feiten over de jarige. Hoeveel liter wijn drinkt deze persoon per week? Of hoeveel relaties zijn er al gesneuveld? Gooi er een vleugje humor in. Je mag het best een klein beetje overdrijven 😉

TIP3

Vertel wat je altijd al wilde vertellen

Heeft de jarige altijd voor je klaar gestaan? Of kun je altijd hard lachen met elkaar? We gaan er soms vanuit dat we elkaar altijd begrijpen, maar soms is het erg fijn om terug te lezen hoeveel iemand voor jou betekend. Of misschien laat je dit vaak genoeg weten, maar mag dit best nog eens bevestigd worden. Sluit je verhaal af met een positieve noot en geef de jarige het gevoel dat hij of zij ook echt jarig is vandaag.

TIP4

Herinneringen delen

Verzamel de leukste foto’s uit de oude doos en roep hiermee de mooiste herinneringen op.

TIP5

Maak een tegoedbon

Zijn jullie van plan om als verjaardagscadeau gezamenlijk iets leuks te organiseren? Maak dit dan kenbaar in het magazine, in de vorm van een tegoedbon. Je kan de tegoedbon aanvullen met een foto van het restaurant, de stad of de activiteit die jullie gaan plannen. Eventueel kun je ook een QR-code genereren, met daarin de link naar een website. De jarige kan deze code inscannen voor meer informatie.

TIP6

Horoscoop

Maak een speciale pagina met horoscoop. Hierin kun je speculeren over de toekomst van de jarige. Hoe ziet de toekomst eruit over 10 jaar? En hoe zal het liefdesleven er tegen die tijd uitzien?

TIP7

Begin op tijd, stel een duidelijke deadline

Misschien ben je inmiddels super enthousiast om aan de slag te gaan. Wanneer je dit met meerdere mensen doet, hoeft het niet veel tijd te kosten om het magazine te maken. Toch adviseren we wel om op tijd van start te gaan en om iedereen die meewerkt, een duidelijke deadline te geven. Houdt ook voor jezelf een slag om de arm, door een ‘strengere’ deadline te noemen dan nodig is. Onze ervaring leert ons dat er altijd wel iemand bij is die te laat zal zijn. Op deze manier heb je nog een paar dagen speling. Vermeld ook wat de consequenties zijn als iemand te laat is. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat alleen de pagina’s worden afgedrukt, die op tijd in het magazine zijn geplaatst. Zo voorkom je stress, weet je zeker dat het magazine op tijd klaar is om te bestellen en kun je met plezier aan het magazine werken.