Clubblad maken

Wil je een clubblad maken voor een vriendelijke prijs? Bij Magezino kun je zelf, of samen met clubleden een professioneel clubblad maken. Dit kun je éénmalig doen, of voor meerdere uitgaven per jaar. Hierbij kun je gebruik maken van onze templates, of maken wij een template op maat voor jouw club. Door het clubblad telkens zelf in te vullen, kun je gigantisch besparen op ontwerpkosten.

Daarnaast bieden we een voordeel overeenkomst aan voor de productie van het clubblad. Door een voordeel overeenkomst af te sluiten, zullen we de clubbladen leveren als één van de voordeligste aanbieders in Nederland. Natuurlijk is het ook mogelijk om eerst een uitgave voor een gereduceerd tarief uit te proberen.

Lees hieronder de voordelen voor het maken van een clubblad bij Magezino, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Voordelen – Clubblad maken bij Magezino

Besparen op ontwerpkosten

Laat het je clubblad op dit moment door een professional ontwerpen? Dan kun je flink besparen op ontwerpkosten. Een clubblad is vaak erg belangrijk voor je club of vereniging, maar dit brengt tegelijkertijd ook kosten met zich mee. Kosten die je misschien liever wilt besteden aan uitjes. Via Magezino kun je gratis gebruik maken van onze bestaande templates. Daarnaast is het mogelijk om je bestaande ontwerp éénmalig in ons programma te laten plaatsen, of wij kunnen het ontwerp van je clubblad op maat maken. Daarna kun je dit ontwerp telkens opnieuw vullen, waardoor je bij elk volgende uitgave zult besparen op ontwerpkosten.

Voordeel overeenkomst

Daarnaast bieden we een voordeel overeenkomst aan voor clubs en verenigingen. Wil je jaarlijks meerdere edities uitbrengen van het clubblad? Dan kun je gebruik maken van speciale tarieven. Door een voordeel overeenkomst af te sluiten, kan de prijs voor de productiekosten flink omlaag. Neem contact met ons op voor een aanbod op maat.

Ontwerp op maat

Misschien heb je al een ontwerp klaarliggen. Op basis van een bestaand ontwerp, kunnen wij dit document éénmalig verwerken in ons magazine programma. Of wil je het bestaande ontwerp eens laten opfrissen? In dat geval zullen wij een ontwerpvoorstel doen. Zodra dit ontwerpvoorstel is goedgekeurd, gaan wij dit nieuwe ontwerp in het online magazine programma plaatsen. Voor elke editie kun je dit ontwerp zelf invullen, of samen met een aantal clubleden. Door samen te werken, kun je de taken verdelen en zal het clubblad sneller klaar zijn.

Clubblad verzendservice

Het clubblad kun je uitdelen, of wij kunnen deze verzenden aan alle leden. Op basis van een Excel document, met daarin de adresgegevens zullen wij elk magazine sealen en adresseren. Deze zullen via PostNL worden verzonden, zowel binnen als buiten Nederland. De magazines die eventueel te veel zijn geproduceerd, zullen we als een pakket toezenden naar de club.

Digitaal clubblad

Daarnaast is het ook mogelijk om het clubblad online te verspreiden. Zodra de bestelling is geplaatst zal er voor elke editie van het clubblad een digitale versie beschikbaar zijn. Het is mogelijk om de link naar het clubblad te verzenden aan alle leden. Deze kun je ook verspreiden via Social Media of op de eigen club website.

Door het clubblad samen te maken, is het blad in een handomdraai klaar.

Tips voor het maken van een clubblad

Welke inhoud plaats je in het clubblad? We geven je hieronder een aantal tips.

TIP1

Colofon

Benoem de personen die hebben meegewerkt aan deze editie van het clubblad. Daarnaast kan het handig zijn om de namen van bestuursleden te vermelden, zodat leden weten hoe zij hen kunnen bereiken.

TIP3

Agenda

Welke evenementen staan er op de planning? Informeer leden over de komende evenementen.

TIP5

Ingezonden brief

Geef leden de mogelijkheid om een brief in te zenden. Maak vervolgens een selectie van de leukste of meest pakkende brieven. Zo kun je in elke editie één of twee brieven uitlichten. Soms zullen er meerdere goede brieven worden ingezonden. Deze kun je dan bewaren voor de eerst volgende editie. Zo heb je telkens een nieuw verhaal.

TIP2

Even voorstellen

Zou het niet leuk zijn om in elke uitgave een clublid uit te lichten? Doe bijvoorbeeld een telefonisch interview en vraag hem of haar om een bijpassende foto in te zenden. Zo maak je in elke editie weer kennis met één van de leden.

TIP4

Uit de oude doos

Misschien heeft jouw club al een lange historie. Dan is het altijd leuk om even terug te blikken op de successen uit het verleden. Verzamel foto’s en verhalen uit het verleden en plaats deze in het clubblad.

TIP6

Advertenties

Het clubblad moet natuurlijk ergens van betaald worden. De leden zullen hun contributie overmaken, maar daarnaast kun je ook voordeel halen uit sponsoring van bedrijven. Benader bedrijven die overeen komen met de doelgroep van de club en vraag hen of zij willen bijdragen d.m.v. een advertentie. Bespreek van tevoren hoe groot de advertentie zal worden, op welke positie deze komt en hoe vaak deze advertentie zal worden vertoond. Zo kun je ook een plaatsing afspreken voor meerdere edities. Advertenties werken vaak het beste wanneer je deze regelmatig ziet terugkeren.