Tijdschrift maken voor moederdag

Hoe ga jij je moeder verassen op de 2e zondag van mei? Dan is het namelijk weer moederdag. De dag waarop je jouw moeder weer eens lekker mag verwennen en de uitgelezen kans om haar te laten weten dat je nog steeds van haar houdt. Zou het niet leuk zijn, om samen met je broers en/of zussen een persoonlijk tijdschrift te maken voor moederdag?

Vul dit tijdschrift met de mooiste of grappigste foto’s van momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Stond jouw moeder altijd voor je klaar? Of wil je haar graag eens een hart onder de riem steken? Schrijf voor haar persoonlijke verhalen en laat weten hoeveel je moeder voor jou betekend.

De grootste rijkdom is, als je kinderen van je houden. Elke moeder wil van tijd tot tijd weten dat zij het goed doet. Door zelf (of samen) een magazine te maken kun je haar de bevestiging geven, waar stiekem elke moeder weleens naar op zoek is.

Tips: tijdschrift maken voor moederdag

Allemaal leuk en aardig, maar wat zet je in het tijdschrift? We geven je hieronder een aantal tips!

TIP1

Waarom jouw moeder de beste is

Laat je moeder weten waarom zij de beste is. Maak een lijstje met redenen waarom jouw moeder de beste is. Misschien omdat ze zichzelf altijd voor haar kinderen wegcijfert? Of omdat zij de enige is die jouw lievelingsgerecht op tafel tovert?

TIP2

Herinneringen

Welke mooie momenten heeft ze jou in het verleden gegeven? Verzamel de leukste foto’s van de dingen die jullie samen hebben beleefd. Denk aan die mooie vakantie, de afgelopen kerst of gewoon de dag waarop jullie samen gingen shoppen.

TIP3

Bijdrage broers en zussen

Heb je een broer of een zus? Denk er dan over na om dit tijdschrift samen te maken. Zo kun je samen nadenken wat je in het tijdschrift wilt vertellen. Sommige verhalen wil je misschien samen schrijven. Of maak allemaal (of allebei) je eigen pagina’s waarin jij aan het woord bent.

TIP4

Interview met papa

Zijn mama en papa nog samen? Of kunnen ze nog steeds goed met elkaar door één deur? Doe een interview met papa. Stel hem bijvoorbeeld vragen hoe zij elkaar hebben ontmoet, wat hij leuk vind aan mama en wat het geheim is van een goed huwelijk.

TIP5

Stom!

Elk mens heeft zijn of haar minpunten. Dat geldt ook voor moeders. Misschien vind je het vervelend dat zij altijd ’s avonds wilt bepalen wat er op de tv wordt afgespeeld. Of heeft ze de gewoonte om je voor schut te zetten waar anderen bij zijn. Maak een ‘Stom!’ pagina, en zet daaronder in verschillende lettertypes wat je minder leuk vind aan je moeder. De bedoeling hierbij is natuurlijk wel dat je dit met een vleugje humor doet 😉

TIP6

Cadeaubon

Misschien zijn jullie van plan om nog een leuk uitje te organiseren voor moederdag. Vermeld dit uitje dan in het tijdschrift. Als je het tijdschrift ’s morgens geeft, dan kan zij gelijk lezen wat er voor die dag op de planning staat.