Vakantie fotoboek maken

Vakantie! De tijd om lekker even bij te komen, in de zon te liggen of de mooiste toeristische trekpleisters te bezoeken. Waarschijnlijk staat je camera of telefoon vol met mooie vakantie-kiekjes en wil je deze nog op een leuke manier laten ontwikkelen. Misschien heb je een stapel fotoboeken gemaakt, maar wil je het deze keer nét even anders aanpakken? Denk er dan eens over na om jouw vakantie fotoboek te maken, in de vorm van een magazine!

Het magazine kun je vullen met de mooiste foto’s, maar je kan hier ook artikelen aan toevoegen, waarin je omschrijft wat er deze vakantie precies is gebeurd. Schrijf bijvoorbeeld een column over je favoriete bezienswaardigheid, of schrijf een recensie over het restaurant waarbij het water je in de mond liep. Het is ontzettend leuk om deze verhalen na een paar jaar terug te lezen!

Het is ook mogelijk om je reisgenoten uit te nodigen. Zo kan iedereen één of meerdere pagina’s maken in het vakantie fotoboek.

Hoe maak je een vakantie fotoboek?

Via Magezino, kun je gebruik maken van de gratis magazine templates. Vul deze alleen met foto’s, of schrijf ook columns of interviews. Doe dit zelf, of samen met jouw reisgenoten!

Document aanmaken en reisgenoten uitnodigen

Maak een account aan en kies daarna voor het thema ‘Vakantie’. Zo ga je aan de slag met jouw vakantie fotoboek. Maak het vakantie magazine helemaal zelf, of nodig ook je reisgenoten uit om één of meerdere pagina’s aan het blad toe te voegen.

Uitnodiging accepteren

Iedereen die je uitnodigt, ontvangt een mailtje met daarin de vraag of zij mee willen werken aan dit vakantie magazine. Zij kunnen de uitnodiging accepteren, door op de link in de e-mail te klikken en een account aan te maken. Je bepaald zelf, wie welke pagina’s mag zien of mag invullen.

Pagina’s vullen

Iedereen kan nu zijn of haar eigen pagina’s vullen. Wij hebben mooie templates gemaakt, die alleen nog maar gevuld hoeven te worden. Het enige dat je dus hoeft te doen, is een stukje tekst schrijven en foto’s op de pagina’s plaatsen. Wil je liever een eigen ontwerp maken? Dat kan! Alles is volledig aanpasbaar.

Markeren als ‘klaar’

Ben je klaar met de pagina(‘s)? Markeer deze dan als ‘Klaar’. Als hoofdredacteur zie je welke pagina’s nog in bewerking zijn, en welke al af zijn. Controleer de pagina natuurlijk nog wel even voordat je op de knop drukt.

Controleren en bestellen

Als hoofdredacteur heb je nog de mogelijkheid om de pagina te controleren of aan te passen voordat je de bestelling plaatst. Als alles in orde is, kun je een proefexemplaar bestellen of direct je definitieve bestelling plaatsen. Misschien vinden je reisgenoten het ook leuk om een exemplaar te ontvangen? Bij bestelling van meerdere exemplaren in dezelfde bestelling, ontvang je volumekorting op je bestelling.

De mooiste herinneringen, nooit meer vergeten. Maak een vakantie fotoboek in de vorm van een magazine!

Tips: Vakantie fotoboek maken in magazine vorm

Allemaal leuk en aardig, maar wat zet je in het vakantie magazine? We geven je hieronder een aantal tips!

TIP1

De voorpret

Heb je al lang van tevoren voorpret gehad over de vakantie? Of was er een speciale aanleiding om te boeken? Schrijf hier dan een stukje over. Misschien heb je mooie foto’s gemaakt van de heenreis? Dan mogen ook deze niet ontbreken.

TIP2

Reisschema

Had je van tevoren al een vakantie-planning gemaakt? Een strikte route, waar geen speld meer tussen te krijgen was? Benoem de planning van dag-tot-dag. Lag je van de éérst tot de laatste dag alleen maar op het strand? Ook dan kan het leuk zijn om dag 1 t/m 14 op te sommen, waarbij je achter elke dag de notitie ‘strand’ maakt 😉

TIP3

Foto collage

Vul de foto collage pagina’s met foto’s, oplopend van de éérste tot de laatste dag. Zo krijg je in één oogopslag een impressie van wat je deze vakantie hebt meegemaakt.

TIP4

Feiten & Cijfers

Was één van jullie telkens te laat wakker, terwijl de ander al op pad wilde? Of heeft één van jullie zich niet gehouden aan het dagelijkse cocktail-limiet? Gebruik de pagina ‘Feiten & Cijfers’ om nog eens haarfijn te benoemen wat er soepel-, maar ook minder soepel verliep tijdens de vakantie.

TIP5

Vakantiefoto’s!

Vergeet vooral je vakantiefoto’s niet. Deze kun je paginavullend plaatsen, maar natuurlijk ook met meerdere foto’s op een pagina. Maak zelf een mooie indeling van foto’s, of kies voor een pagina indeling dat al via het programma beschikbaar is.