Magazine maken voor een jubileum

Binnenkort een jubileum te vieren? Voor een bedrijf, een vereniging, een medewerker die zich inmiddels al een behoorlijke tijd inzet voor de zaak? Of voor een stel dat zoveel jaren geleden in het huwelijksbootje is gestapt? Misschien vind je het dan een leuk idee, om voor dit jubileum een magazine te maken.

We gaan soms aan deze bijzondere momenten voorbij, maar dit zijn juist de momenten waar we trots op mogen zijn. Een moment om eens terug te kijken hoe de afgelopen jaren zijn verlopen. Wat is er sinds dien gebeurd? Was er misschien een tijd, waarop het allemaal even tegenzat (en hoe is dit uiteindelijk alsnog goedgekomen)? Maar vooral; welke mijlpalen verdienen het, om nog eens op terug te blikken?

Vier een jubileum groot of klein, maar zet de mooie herinneringen uit het verleden nog eens op een rijtje. We horen regelmatig van klanten, dat de ontvangers van een persoonlijk magazine, bij ontvangst een traantje wegpinken 😉

Huwelijksjubileum benamingen

Het aantal jaren van een jubileum wordt vaak uitgedrukt in de vorm van een grondstof, zoals ‘papier’, ‘katoen’ of ‘hout’. Hieronder noemen we de meest voorkomende symbolen of benamingen voor jubilea:

12,5 jaar: koper

25 jaar: zilver

50 jaar: goud

60 jaar: diamant

Vier een jubileum groot of klein, maar laat de meest bijzondere jaren niet aan je voorbij gaan. Zet een bruidspaar opnieuw in het zonnetje! Maak zelf, of samen een persoonlijk magazine als cadeau voor een jubileum. Zo kun je terugblikken op de mooiste momenten uit het verleden.

Tips: magazine maken voor een jubileum

Wat zet je in het jubileum magazine? We geven je hieronder een aantal tips!

TIP1

Terugblik op de bruiloft

Ga je een magazine maken voor een huwelijksjubileum? Blik dan terug op de dag waarop het huwelijk werd gesloten. Geef een omschrijving van hoe de dag is verlopen, en plaats de mooiste foto’s van de huwelijksdag.

TIP2

Verleden tot heden

Wat is er sinds dien allemaal gebeurd? Welke mooie (of soms ook minder mooie) momenten heeft het bruidspaar in de tussentijd meegemaakt? Er mogen ook gevoelige momenten worden benoemd. In dat geval is het natuurlijk belangrijk om het verhaal te eindigen met een positieve boodschap.

TIP3

Foto collage

Verzamel de foto’s van de grootste mijlpalen. Zet deze bijvoorbeeld op volgorde van verleden tot heden. Zo krijg je in één oogopslag een compilatie van het leven van het bruidspaar.

TIP4

Feiten & cijfers

Wie is er verantwoordelijk voor de warme maaltijd? En wie ruimt vervolgens de keuken op? Hebben de personen in kwestie bepaalde kenmerken? Zet alle cijfers & feiten op een rijtje. Sommige feiten kunnen confronterend zijn, doe het daarom met een vleugje humor 😉

TIP5

De kinderen aan het woord

Het is leuk om een persoonlijk magazine te maken als cadeau voor een jubileum, maar dit is nog leuker als je het samen doet! Laat kinderen, kleinkinderen, broers of zussen van het bruidspaar ook een stukje schrijven. Misschien hebben zij nog foto’s die niet mogen ontbreken. Via het programma kun je mensen uitnodigen om samen aan het magazine te werken.