Magazine maken bij afscheid van een collega

Neemt jouw collega binnenkort afscheid? Soms is dit afscheid vrijwillig, maar helaas is dat niet altijd zo. Hoe dan ook, je wilt natuurlijk het liefst op een leuke manier afscheid van elkaar nemen van je vertrekkende collega. Zou het niet leuk zijn om samen met je collega’s een magazine te maken voor de collega die afscheid neemt?

Dit magazine kun je vullen met persoonlijke verhalen. Spreek voor de laatste keer je waardering uit voor je collega of vertel hoe je de werksfeer met elkaar hebt ervaren. Schrijf bijvoorbeeld iets over de dagelijkse routine van je collega, of wat je altijd leuk of minder leuk vond aan deze persoon. In dat laatste geval is het natuurlijk wel aan te raden om je boodschap positief af te sluiten 😉

Het magazine kun je gezamenlijk uitreiken op de afscheidsborrel, of direct laten toezenden naar het postadres van je collega.

Hoe maak je een magazine?

Via Magezino, kun je gezamenlijk een magazine maken als afscheidscadeau voor je vertrekkende collega.

Document aanmaken en collega’s uitnodigen

Eén persoon maakt als eerste een account en een document aan. Dit is de hoofdredacteur. De hoofdredacteur kan daarna andere collega’s uitnodigen door hun e-mailadres in te vullen. Ook bepaal je als hoofdredacteur, welke pagina’s anderen mogen bewerken. Je kan er ook voor zorgen, dat iemand jouw taken als hoofdredacteur gaat verlichten, door deze persoon mede-hoofdredacteur te maken.

Uitnodiging accepteren

Alle genodigden krijgen een mailtje, met daarin de vraag of zij mee willen werken aan dit magazine. Zij kunnen de uitnodiging accepteren, door op de link in de e-mail te klikken. Vervolgens heeft iedereen de mogelijkheid om één of meerdere pagina’s te vullen in het magazine.

Pagina’s vullen

Iedereen kan nu zijn of haar eigen pagina’s vullen. Wij hebben mooie templates gemaakt, die alleen nog maar gevuld hoeven te worden. Het enige dat je dus hoeft te doen, is een stukje tekst schrijven en foto’s op de pagina plaatsen. Wil je liever een eigen ontwerp maken? Dan kun je nieuwe elementen toevoegen, oude elementen verwijderen of het één en ander verschuiven.

Markeren als ‘klaar’

Ben je klaar met de pagina(‘s)? Markeer deze dan als ‘Klaar’. De hoofdredacteur ziet vervolgens welke pagina’s nog in bewerking zijn, en welke al af zijn. Controleer de pagina natuurlijk nog wel even voordat je op de knop drukt.

Controleren en bestellen

Als hoofdredacteur heb je nog de mogelijkheid om de pagina te controleren of aan te passen voordat je de bestelling plaatst. Als alles in orde is, kun je een proefexemplaar bestellen of direct je definitieve bestelling plaatsen. Misschien vinden jij en je collega’s het ook leuk om een exemplaar te ontvangen? Of willen jullie een extra exemplaar bewaren op het werk. Bij bestelling van meerdere exemplaren in dezelfde bestelling, ontvang je volumekorting op je bestelling.

Vele handen maken licht werk. Door samen een magazine te maken maak je het leuker voor jezelf en heb je het magazine in een handomdraai samengesteld.

Tips: magazine maken bij afscheid collega

Allemaal leuk en aardig, maar wat zet je in het magazine? We geven je hieronder een aantal tips!

TIP1

Dagroutine

Maak een pagina over de dagroutine van je vertrekkende collega.

TIP2

Waardering

Wat zijn de eigenaardigheden, maar vooral ook de leuke kenmerken van jouw collega?

TIP3

Recepten

Heeft je collega altijd een warm maaltje tijdens de pauze? Of is hij/zij super healthy bezig? Deel een recept die waarschijnlijk in de smaak zal vallen.

Voorbeeld - Recepten pagina

TIP4

Een goede afsluiting

Schrijf je verhaal luchtig. Je kan natuurlijk vertellen hoe jouw eerste indruk was, zélfs als deze misschien niet al te best was. Sluit in dat geval je verhaal af met de eigenschappen van je collega die je wél leuk vind. Of vertel hoe jullie elkaar uiteindelijk toch zijn gaan waarderen. Kun je op het moment van afscheid nog steeds niet met deze persoon door één deur? Houdt je verhaal dan maar liever zakelijk ☺️

TIP5

Advertenties

Wat zijn de favoriete merken van je collega? Of lijkt het soms net alsof je collega ambassadeur is van een bepaalde leverancier? Zoek op het internet naar beeldmateriaal van dit merk en maak bijvoorbeeld een pagina-vullende advertentie.

TIP6

Veel succes

Niet te vergeten: wens je vertrekkend collega veel succes bij zijn of haar volgende uitdaging, of vraag om nog eens langs zal komen in de toekomst.

Succeswensen - Magazine als afscheidscadeau