Tijdschrift maken – Groep 8

Staan de leerlingen van groep 8 op het punt om afscheid te nemen van de basisschool? Zou het niet leuk zijn voor de leerlingen om een blijvende herinnering te hebben aan groep 8? Denk bijvoorbeeld aan het maken van een tijdschrift voor, of mét alle leerlingen van groep 8.

Afscheid nemen van groep 8 op de basisschool is spannend, want straks gaan de kinderen naar de middelbare school. Zij zijn al een stapje dichterbij hun volwassenheid. Je krijgt andere vakken op school, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, maar laten we vooral niet vergeten hoe het leven was op de basisschool.

  • Wie zaten er in de klas?
  • Wat hebben de leerlingen met elkaar beleefd?
  • Bij welke juffen en meesters heb ik allemaal in de klas gezeten?

De tijd van onbezorgdheid kan niet voor eeuwig zijn, en straks moet iedereen zijn eigen boontjes doppen.

Tijdschrift maken als herinnering aan groep 8

Via Magezino, kun je zelf of gezamenlijk een tijdschrift maken. Geef de leerlingen van groep 8 een blijvende herinnering aan hun tijd op de basisschool. Verzamel de klassenfoto’s, schrijf een leuke reportage over het schoolkamp en geef als juf of meester een enthousiasmerend slotwoord.

Dit initiatief kun je nemen als juf of meester van groep 8, maar je hoeft hier niet helemaal alleen voor te staan. Misschien zijn er vaders of moeders die deze taak op zich willen nemen, of die een bijdrage willen leveren door een stukje te schrijven. Ook kun je de kinderen uit groep 8 uitnodigen om allemaal een halve, of een hele pagina in te vullen. Een tijdschrift maken voor groep 8 kun je samen doen. Als initiatiefnemer ben je de hoofdredacteur, en kun je anderen per e-mail uitnodigen om een deel van het tijdschrift te vullen.

Ook leuk als schoolopdracht: samen met de kinderen van groep 8 een tijdschrift maken.

Tips: tijdschrift maken groep 8

Wat zet je in een groep 8 tijdschrift? We geven je hieronder een aantal tips.

TIP1

Klassenfoto

Het is altijd leuk om terug te kijken bij wie je in groep 8 in de klas zat. Plaats daarom de klassenfoto in het magazine.

TIP2

De juf of meester vertelt

De juffen en meesters kennen de kinderen als geen ander. Je hebt samen veel tijd doorgebracht en je hebt je ongelooflijk ingespannen om de kinderen bepaalde lessen of boodschappen mee te geven. Omschrijf hoe het jaar is verlopen. Waar heb je van kunnen genieten? Hoe hoop je dat de toekomst van de kinderen eruit zal zien? We spreken ons trots niet elke dag uit, maar dit is een mooi moment om dat wel te doen!

TIP3

Smoelenboek

De foto’s van de schoolfotograaf kun je vast boven tafel toveren. Upload de foto’s en laat bijvoorbeeld elke leerling een stukje bij zijn eigen foto schrijven. We beleven het jaar allemaal op een andere manier. Stel bijvoorbeeld een paar korte vragen, die elke leerling zelf mag beantwoorden. Hoe heb je het schooljaar beleefd? Of; wat denk je dat je het meest gaat missen? Het is ook mogelijk om alle kinderen uit te nodigen in ons programma. Zo kun je instellen dat iedereen het recht heeft om één pagina zelf in te vullen.

TIP4

Schoolkamp, van dag tot dag

Hoe is het schoolkamp verlopen? En welke leuke dingen hebben de kinderen mogen beleven? Als juf of meester van groep 8 maak je dit waarschijnlijk elk jaar mee, maar voor alle kinderen uit groep 8 is dit de eerste keer. Als er moeders of vaders zijn mee geweest, dan is het misschien leuk als één van hen een reportage maakt. Vertel van dag tot dag welke activiteiten jullie hebben meegemaakt en plaats daar wat mooie foto’s bij.

TIP5

Veel succes

En niet te vergeten: draag de kinderen een warm hart toe en wens hen veel succes op de middelbare school.