Magazine maken voor vaderdag

Elke 3e zondag van juni is het vaderdag! De dag waarop je een ontbijtje voor hem maakt of een blijk van waardering geeft. Hoe leuk zou het zijn om hem dit jaar te verassen met een persoonlijk magazine? Maak zelf, of samen met je broers en/of zussen een magazine voor vaderdag.

Met sommige vaders voer je eerder een praktisch gesprek, dan een gevoelig gesprek. Als dat bij jou vader ook zo is, dan spreek je zelf misschien ook niet zo vaak uit hoeveel je vader voor jou betekend. Toch gunt je vader jou vast en zeker alles en zal hij voor je klaarstaan zodra je hem het hardste nodig hebt. Laat hem af en toe weten dat dit andersom ook zo is. Schrijf op hoeveel jouw vader voor je betekend. Plaats jouw tekst in het programma van Magezino en maak zelf, of samen met je broers en/of zussen een magazine voor vaderdag.
We willen allemaal weten dat we gewaardeerd worden. Laat jouw vader weten dat hij superman is!

Tips: magazine maken voor vaderdag

Allemaal leuk en aardig, maar wat zet je in het magazine? We geven je hieronder een aantal tips!

TIP1

Verleden tot heden

Heeft je vader jou leren fietsen? Misschien zijn hier nog foto’s van. Of verzamel bijvoorbeeld de foto’s van jullie mooiste vakantie. Vertel wat jullie samen hebben meegemaakt en hoe jij dit hebt beleefd.

TIP2

Feiten & cijfers

Hoeveel uur per week kijkt jouw vader naar voetbal? Of wat is het biermerk dat hij het liefste drinkt? Zet alle cijfers & feiten voor hem op een rijtje. Dit kan confronterend zijn, dus doe dit wel met een vleugje humor 😉

TIP3

Broers en zussen

Het is leuk om een persoonlijk magazine te maken voor vaderdag, maar dit is nog leuker als je het samen doet. Heb je een broer of een zus? Vraag hem of haar dan ook om een stukje te schrijven. Via het programma kun je mensen uitnodigen om samen aan het magazine te werken.

TIP4

Mama aan het woord

Zijn je vader en moeder na al die jaren nog steeds bij elkaar? Vraag ook aan mama om een stukje te schrijven. Of doe een interview. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Waren jullie meteen verliefd? En wat is er sinds die tijd veranderd?

TIP5

Waarom hij de beste is

Vaderdag is het moment om te vertellen wat je normaal gesproken nooit verteld. Vertel waarom je blij bent dat deze man jouw vader is. Geef hem op deze dag het gevoel dat hij superman is! Elke vader wilt af en toe weten dat hij gewaardeerd wordt.