Tijdschrift maken voor school

Moet je binnenkort een belangrijke opdracht inleveren voor school? Dan wil je natuurlijk alles doen wat nodig is om hiervoor te slagen. Je kan aan de slag gaan in Microsoft Word en dit zelf uitprinten, of misschien wil je dat jouw verslag nét even mooier uitziet of meer aandacht trekt dan die van je klasgenoten. Denk er eens over na om jouw opdracht voor school te maken in de vorm van een tijdschrift.

Scriptie, (profiel)werkstuk of verslag maken in de vorm van een tijdschrift

Via Magezino, kun je zelf, of samen met je klasgenoten een magazine maken.

Maak je scriptie, werkstuk, afstudeeropdracht of schoolverslag in de vorm van een tijdschrift. De inhoud van de opdracht moet je natuurlijk zelf maken, maar bij de vormgeving hebben wij alvast geholpen. Via Magezino kun je gebruik maken van ons online tijdschrift programma. Hierin vind je professioneel ontworpen templates die je kan gebruiken om jouw tijdschrift te maken voor school.

Gaat het om een groepsopdracht? Dan kun je ook samen aan het tijdschrift werken. Eén persoon maakt een account en het document aan voor het tijdschrift. Die gene kan vervolgens de anderen uitnodigen, door hun e-mailadres op te geven. Zo ontvangt iedereen een uitnodiging om deel te nemen aan het gezamenlijke project. Je werkt dan in de cloud en zo kan iedereen gelijktijdig werken aan de schoolopdracht.

Bij veel schoolopdrachten is een goede presentatie belangrijk. Scoor extra punten door jouw schoolopdracht te maken in de vorm van een tijdschrift.

Tips: tijdschrift maken voor school (opdracht)

Wat zet je in het je scriptie, profielwerkstuk of schoolopdracht? We geven je een aantal tips voor het maken van jouw tijdschrift voor school.

TIP1

Professioneel ontworpen templates

In ons programma vind je templates die professioneel zijn vormgegeven. De inleiding en de inhoudsopgave hoef je bijvoorbeeld alleen nog maar in te vullen. Wanneer je gebruik maakt van ons bestaande ontwerp, weet je zeker dat het tijdschrift er mooi uit gaat zien.

TIP2

Hoofdonderdelen van schoolopdrachten

Schoolopdrachten bestaan vaak uit de volgende onderdelen:

 • Titel
 • Gegevens van de maker(s) (Naam leerling, datum, klas, docent)
 • Inleiding
 • Inhoudsopgave
 • Doel(en)
 • Verwachtingen
 • Benodigdheden
 • Het onderzoek, de resultaten
 • Conclusie
 • Logboek
 • Bronvermeldingen

Misschien zijn de onderdelen voor jouw schoolopdracht anders dan in dit voorbeeld. Als dat zo is, dan kun je natuurlijk beter de punten aanhouden die door de docent zijn doorgegeven.

TIP3

Grafieken toevoegen

Wil je grafieken toevoegen in het magazine? Via programma’s als Microsoft Word en Powerpoint kun je grafieken maken. Deze kun je exporteren als PDF document om ze vervolgens naar ons programma te uploaden. Daarna kun je de grafieken terugvinden tussen jouw geüploade foto’s, om deze vervolgens in het tijdschrift te plaatsen.