Alle foto’s en PDF documenten worden in resolutie verlaagd, zodra je deze upload. Dat betekend dat de foto of het PDF document er wazig uit kan zien in het programma. Op deze manier functioneert het programma sneller. Zodra de productie van start gaat, zullen de origineel geüploade foto’s en documenten worden gebruikt.

Dus de wazige afbeeldingen worden wél scherp geprint?

Als de afbeelding er wazig uitziet in het ontwerpprogramma, óf in de controle PDF, dan betekend dit niet dat deze onscherp zal worden afgedrukt. Het programma geeft een waarschuwing, als de kwaliteit van een afbeelding niet optimaal is. Zie je geen waarschuwing voor deze afbeelding? Dan is de resolutie in orde. Helaas kan het programma niet controleren of de resolutie van een PDF document in orde is.

Waarschuwing over de kwaliteit van een afbeelding

Het programma geeft een melding, wanneer een afbeelding van lage kwaliteit is. Dit is alleen een waarschuwing. Als je de foto tóch wilt gebruiken, dan kan dat. We willen je alleen wel van tevoren melden dat de kwaliteit van de foto niet optimaal zal zijn. Het programma geeft aan hoeveel ‘DPI’ (Dots per Inch, of Pixels per Inch) een foto is.

0 – 60 DPI: De resolutie is extreem laag. Je zal in één oogopslag zien dat de foto op erg lage kwaliteit is afgedrukt.
60 – 100 DPI: Je zal zien dat de foto van lagere kwaliteit is. Als dit een mooie foto is, dan kun je er gewoon voor kiezen om deze te gebruiken.
100 – 125 DPI: De foto is van lage tot middelmatige kwaliteit, maar veel klanten vinden het prima als er hier en daar een foto iets minder scherp is.
125 DPI of hoger: De afbeelding is van hoge kwaliteit.

Eventueel kun je er ook voor kiezen om éérst een proefexemplaar te bestellen. Zo kun je zien hoe de kwaliteit in werkelijkheid gaat worden. Bestel deze wel op tijd, zodat je nog de kans hebt om aanpassingen te doen in je definitieve bestelling.

Tags: Hoofdredacteur, Redacteur