Paginanummering aan- of uitschakelen

Als hoofdredacteur bepaal je of je de paginanummering in het magazine wilt toestaan. Dit is niet mogelijk als je bent uitgenodigd als redacteur. Ga in de linker menubalk naar InstellingenPaginanummering om de optie Paginanummering aan of uit te zetten. De paginanummers worden nu automatisch weergegeven of verborgen op iedere pagina.

Daarnaast is er een mogelijkheid om het paginanummer, per pagina, aan- of uit te schakelen.

Paginanummer van een bepaalde pagina aan-/uitzetten of een andere kleur instellen

Deze optie is zowel voor hoofdredacteuren als redacteuren beschikbaar, maar alléén als de optie Paginanummering is ingeschakeld, zoals hierboven omschreven.

Navigeer naar de pagina waarbij je een paginanummer aan- of uit wilt zetten, of waarvan je de kleur wilt veranderen en klik op Bewerken.

Klik op de knop Pagina in de linker menubalk. Er verschijnt nu een paneel links in het scherm. Klik onder het tabje Paginanummering op het blokje voor het label ‘Pagina …’. Er verschijnt nu een paneel waarin je de kleur van het paginanummer in kan stellen.

Wil je het paginanummer zichtbaar maken of de kleur veranderen? Kies dan voor een kleur, zwart of wit. Zorg wel dat de kleur voldoende contrast heeft ten opzichte van de achtergrond. Heb je een zwarte of donkere achtergrond? Kies dan bijvoorbeeld voor ‘wit’. Zo weet je zeker dat het paginanummer goed leesbaar zal zijn in het geprinte magazine.

Tip: Heb je een foto als achtergrond? Soms is een paginanummer op een drukke achtergrond niet goed leesbaar. In dat geval kun je het paginanummer beter uitschakelen. De professionele bladen in de winkel tonen een paginanummer alleen als dit goed leesbaar is op de achtergrond.

Wil je het paginanummer uitschakelen? Klik dan onder het tabje Document kleuren op het vlak met daarin grijze en witte blokjes. Dit is de optie Transprant of Doorschijnend. Door deze optie te kiezen, maak je het paginanummer onzichtbaar.

Tags: Hoofdredacteur, Redacteur