Ga je het magazine met meerdere mensen maken? Bedenk jezelf in dat geval wie je wilt laten meewerken en wie welk gedeelte van het magazine mag vullen. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten dat iedereen 1, 2 of zelfs meer pagina’s mag vullen. Werk je met veel mensen samen? Je kan er ook voor kiezen om meerdere mensen aan 1 pagina te laten werken.

Wil je met een klein groepje werken? (tot ongeveer 5 personen)

Denk er dan over na om iedereen uit als hoofdredacteur uit te nodigen. Zo heeft iedereen toegang tot elke pagina. Maak gezamenlijk afspraken wie welke pagina gaat invullen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een deel van de pagina te vullen, zodat een ander deze pagina vervolgens kan aanvullen of verbeteren.

Wij hebben een compleet sjabloon samengesteld, met allerlei verschillende pagina’s. Zo zie je een ontworpen cover, een inhoudsopgave, een foto-tijdlijn, een pagina met cijfers & feiten, etc. Door ons sjabloon (of delen daarvan) te gebruiken, weet je zéker dat het magazine er mooi en professioneel uit gaat zien. Je bent volledig vrij om de sjablonen aan te passen of dingen toe te voegen. Wanneer je in een klein groepje werkt, is het erg leuk (maar ook nog goed beheersbaar) om gebruik te maken van deze sjablonen.

Werk je met een grote groep? (meer dan 5 personen)

Dan kun je besluiten, om bijvoorbeeld een klein groepje aan te stellen als hoofdredacteur. Misschien vind je het een leuk idee om met de hoofdredactie, de al opgemaakte sjablonen te vullen zoals hierboven omschreven. Door deze sjablonen te gebruiken, gaat het magazine eruit zien als een écht magazine. Daarnaast kun je de redacteuren vragen om nog een bijdrage te plaatsen op een door jou ontworpen pagina-sjabloon. Zo creëer je een uniforme uitstraling van het magazine. Wil je iedereen volledige vrijheid geven? Dan kan dat ook, door hen een lege pagina te laten vullen.

Wil je iedereen een eigen pagina laten ontwerpen?

Ga naar Sjablonen, links in de menubalk. Klik op het sjabloon Leeg en daarna op Invoegen als nieuwe pagina’s. Er worden nu 2 lege pagina’s toegevoegd aan het magazine. Wil je 10 personen, allemaal 1 lege pagina laten vullen? Klik dan nog 4 keer op de knop Invoegen als nieuwe pagina’s, zodat er nog 8 extra lege pagina’s worden toegevoegd aan het document.

Wil je iedereen in eenzelfde sjabloon laten werken?

Maak een pagina, waarin mensen zelf gegevens van zichzelf kunnen invullen. Of stel een aantal vragen op deze pagina, waarbij de redacteur antwoorden mag invullen. Dit zijn de voordelen als je anderen laat werken in een sjabloon dat je zelf hebt gemaakt:

  • De persoon hoeft alleen een tekst en een foto in te vullen (je stelt niemand voor een creatief dilemma)
  • Zo is er meer bereidheid om een inzending te doen én ontvang je deze sneller
  • Het magazine krijgt een uniforme uitstraling

Door een sjabloon te creëren, kun je bijvoorbeeld een ‘smoelenboek’ maken (leuk als je een magazine maakt voor de kinderen van Groep 8). Of iedereen maakt een pagina om een ander te feliciteren (verjaardag, huwelijk) of een afscheidswoord te plaatsen (afscheid van een collega).

In het thema Groep 8 zijn de onderstaande pagina sjablonen al beschikbaar. Kies het sjabloon dat je graag wilt gebruiken en dupliceer deze een aantal keer, totdat je voor iedereen een hele pagina hebt (of een halve).

1 pagina per persoonEen halve pagina per persoon

Meer informatie:

Meer informatie over het uitnodigen van personen

Ben je met deze informatie geholpen?
0
0