Wil je zelf het initiatief nemen om te beginnen met het maken van een magazine? Open het online magazine programma om aan de slag te gaan.

Het onderstaande stappenplan geeft alle info die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. Kom je er niet uit? Vul dan (hierboven) een zoekopdracht in, of stuur ons even een mailtje.

STAP1
Maak een account aan (of log in als je al een account hebt)

Maak dan een account aan. Je ontvangt nu een e-mail met daarin een link om je account te activeren. Klik op Account activeren in de e-mail. Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan ook je spam-box. Het kan een minuutje duren voordat je de mail ontvangt.

Log nu in via het online programma.

STAP2
Magazine samenstellen

Maak nu een nieuw document aan. Klik hieronder op een onderwerp voor meer informatie.

Kies een thema

Klik op Nieuw document en klik vervolgens op de gelegenheid waarvoor je het magazine wilt maken. We hebben voor verschillende gelegenheden een sjabloon ontworpen, die je in principe alleen nog hoeft te vullen. In het sjabloon zijn sommige teksten al ingevuld om je alvast op ideeën te brengen. Het ontwerp en alle inhoud kan volledig worden aangepast, maar dat hoeft dus niet.

Klik vervolgens, onder het kopje Nu beginnen op de knop Aan de slag.

Vul de titel en editienaam van het magazine in

In het linker paneel zie je een kopje Variabele velden. Vul hier de titel in van het blad (bijvoorbeeld de naam van de ontvanger) en een edtienaam (bijvoorbeeld ‘1e editie’ of ‘mei 2022′). De titel wordt op verschillende pagina’s van het magazine alvast voor je ingevuld. Ook bij elk paginanummer staat de titel vermeld.

Wil je het magazine met meerdere mensen maken?

Bedenk jezelf dan wie je wilt laten meewerken en wie welk gedeelte van het magazine mag vullen. Lees onze pagina Een goede voorbereiding als je het magazine samen gaat maken, voordat je begint met het uitnodigen van andere personen.

Het invullen kan beginnen!

Vanaf nu kun je foto’s of PDF documenten uploaden. Vervolgens kun je de pagina’s vullen met foto’s en teksten. Navigeer naar de pagina die je graag wilt bewerken en druk op de knop Bewerken. Het is natuurlijk ook mogelijk om het ontwerp van bestaande pagina’s, volledig aan te passen. Lukt het niet? Lees dan de stappen in deze handleiding of neem even contact met ons op. We helpen je graag verder.

STAP3
Magazine document controleren

Is het magazine (bijna) klaar?

Druk op de knop Controleren, rechts bovenin het programma. Er wordt dan een PDF document gedownload, waarin je een laatste controle kan doen. Controleer dit document goed, want er bestaat een kleine kans, dat er afwijkingen in het PDF document zitten, ten opzichte van het gene dat je eerder (tijdens het bewerken) op je scherm hebt gezien. Zie je een afwijking? Uiteraard mag je altijd even contact met ons opnemen. Dan kijken we samen wat er eventueel moet gebeuren om het magazine in de juiste versie af te drukken.

STAP4
Magazine(s) bestelling

Als het document helemaal naar wens is kun je de bestelling plaatsen. Heb je nog twijfels? Of wil je het magazine graag eerst zien voordat je een grotere bestelling plaatst? Het is mogelijk om tegen een gereduceerd tarief een Proefexemplaar te bestellen. Houdt er in dat geval wel rekening mee dat je het proefexemplaar op tijd besteld. Je hebt na ontvangst van het proefexemplaar misschien nog wat tijd nodig om aanpassingen te doen, voordat je de definitieve bestelling plaatst.

Tag: Hoofdredacteur